Kulki mięsne

Kulki mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

  • parmezan starty

  • szynka wędzona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 kromki chleba, pół szklanki mąki, pół szklanki tartego parmezanu, 1 szklanka mleka, 45 dag mielonej wołowiny, 2 plastry posiekanej wędzonej szynki lub bekonu, 2 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka pasty pomidorowej, sól, pieprz, ostra papryka.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki i odstawić w chłodne miejsce na minimum 4 godziny. Formować kulki, obtaczać je w mące i usmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

25.12.2012 23:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat