Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina
parmezan starty
szynka wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne

SKŁADNIKI: 4 kromki chleba, pół szklanki mąki, pół szklanki tartego parmezanu, 1 szklanka mleka, 45 dag mielonej wołowiny, 2 plastry posiekanej wędzonej szynki lub bekonu, 2 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka pasty pomidorowej, sól, pieprz, ostra papryka.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki i odstawić w chłodne miejsce na minimum 4 godziny. Formować kulki, obtaczać je w mące i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.12.2012 23:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak