Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa Ti Malice

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
szalotki
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa Ti Malice

SKŁADNIKI: 2 łyżeczki ostrej papryki, 1 duża posiekana cebula, pół szklanki posiekanych szalotek lub dymki, 3 posiekane ząbki czosnku, pół szklanki soku z cytryny lub limonki, 1/4 szklanki oleju, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: W soku z cytryny marynować cebulę przez 2 godziny. Odcedzić, wymieszać z pozostałymi składnikami i gotować przez 10 minut. Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.12.2012 23:02
pycha
wedith1 27.02.2011 20:05
Jestem za!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak