Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata rzymska z octem balsamicznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata rzymska 1 główka
pomidor 2 sztuki
ser typu bałkańskiego 1 opakowanie
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata rzymska z octem balsamicznym

Sałatkę rzymską płuczemy pod letnią wodą, osuszamy i rwiemy na mniejsze części. Wkładamy do dużej miski. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości kostkę, tak samo jak ser bałkański. Łączymy z sałatą. W osobnej misce przyrządzamy sos z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i cukru. Polewamy nim składniki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na schłodzenie na około 20-30 min. Jemy sama lub z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 15.01.2013 23:53
zdrowa i smaczna
angelika14 15.01.2013 18:12
superowa sałatka
Marta1986 15.01.2013 18:06
pycha
Kuchareczka2 15.01.2013 17:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak