Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe musli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 3 łyżki
płatki migdałowe 1/2 łyżki
rodzynki 1 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka
mandarynka 1 sztuka
jogurt naturalny 150 g
banan suszony 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe musli

Do dużej miski wsypujemy płatki owsiane, płatki migdałowe, rodzynki i suszone banany. Orzechy włoskie rozłupujemy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Dodajemy do reszty. Całość zalewamy jogurtem naturalnym i dokładnie mieszamy. Na wierzch kładziemy cząstki obranej ze skórki mandarynki. Jemy od razu lub chwilę chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 15.01.2013 18:33
uwielbiam domowe musli :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak