Wieprzowina z limonką

Wieprzowina z limonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

  • limonki

  • imbir

  • pomidor

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag wieprzowiny pokrojonej w kostkę, 2 łyżki mąki, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżka startego imbiru, 2 średnie cebule pokrojone w plasterki, 1 posiekany mały pomidor, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, pół szklanki soku z limonek, 2 szklanki bulionu z kurczaka, 2 łyżeczki ostrego sosu z papryki Habanero, opcjonalnie 2 łyżki majonezu, ćwiartki limonek do ozdoby, natka pietruszki do ozdoby.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso obtoczyć w mące. Smażyć wraz z imbirem przez 3 minuty. Dodać cebulę, pomidora i natkę. Dusić aż cebula zmięknie. Dodać sok z limonek, bulion i ostry sos. Zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia przez godzinę. Od czasu do czasu zamieszać. Jeśli dodajemy majonez to wmieszać go przed samym podaniem. Mięso podawać przybrane kawałkami limonek i natką.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

06.11.2011 22:08
pyszne:)

polly66

05.10.2010 09:08
jak zawsze świetne a z imbirem to już na pewno;)

Jolanta40

26.09.2010 09:10
chyba troszkę składników umknęło :) ale przepis i zdjęcia świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat