Tuńczyk z ryżem

Tuńczyk z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

  • tuńczyk

  • pomidor

  • papryka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 szklanki ryżu, 2 puszki tuńczyka, 1 szklanka pokrojonych na kawałki pomidorów, 1 posiekana cebula, 2 posiekane czerwone cebule, 1 pokrojona na kawałki zielona papryka, 1 łyżeczka octu winnego, pół szklanki majonezu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki masła, 4 łyżki parmezanu, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oliwie smażyć pomidory, cebulę i paprykę. Dodać tuńczyka, doprawić, solą, pieprzem i octem. Dodać majonez. Wymieszać. Ugotować ryż, wymieszać z masłem. W naczyniu do zapiekania układać warstwami ryż, ser, tuńczyka. Na wierzchu ma się znaleźć warstwa sera. Można podawać na zimno albo po zapieczeniu przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

23.08.2011 09:37
pyszności:)

jogobella231

14.02.2011 16:52
wygląda apetycznie

Jolanta40

22.01.2011 16:13
jak zwykle pięknie i smakowicie

jolaxa

25.10.2010 14:02
ja tez lubie :)

Ewa104

21.10.2010 10:22
Lubię takie połączenie!

wedith1

11.09.2010 11:30
Uwielbiam sałatki z tuńczykiem! Twoja zapowiada się pysznie! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat