Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy pod czosnkową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 woreczki
udziec z indyka 1 szt
białko 4 szt
żółtko jajek 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 3 ząbki
kukurydza 1 puszka
seler naciowy 1/3 szt
śmietana 4 szt
parmezan 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy pod czosnkową pierzynką

Udziec z indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy i obieramy mięso od kości- kroimy w małe kawałki .
Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy i mieszamy z mięsem indyka. Dodajemy odsączona kukurydzę i pokrojony seler naciowy . Całość mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Żółtka mieszamy z śmietaną solimy do smaku i dodajemy do kaszy . Mieszamy całość i wykładamy do naczynia do zapiekania.
Białka ubijamy z odrobiną solą . Kiedy są sztywne dodajemy parmezan ,sól do smaku i wyciśnięty czosnek -lekko mieszamy . Nakładamy na kaszę . Zapiekamy ok 30 min w 180 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 16.01.2013 22:20
ładnie podane:)
Beata61 15.01.2013 11:52
smaczny i zdrowy posiłek
Sisterskitchen 15.01.2013 11:25
super
IwonaKa 15.01.2013 10:39
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak