Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Llapingachos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
biały ser

Przepis i sposób przygotowania na: Llapingachos

SKŁADNIKI: 90 dag obranych ziemniaków, 1 szklanka startego białego sera, 6 posiekanych cebulek dymek, sól do smaku, 2 łyżeczki achiote - można zastąpić papryką w proszku, ok. 1/4 szklanki oleju.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować ziemniaki. Odstawić na 3 - 4 minuty. Przepuścić przez praskę. Doprawić solą. Kiedy przestygną podzielić na porcje ok. 1/3 szklanki i uformować z nich kulki. Wyłożyć na papierze do pieczenia i schłodzić przez 20 minut w lodówce. W międzyczasie wymieszać ser z dymką. Każdą kulkę nadziewać łyżką farszu, spłaszczyć. Smażyć z obu strona na złoty kolor. Podawać z Salsa de Mani.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak