Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle wytrawne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 250 gram
pieczarki 10 sztuk
czosnek 8 ząbków
masło 50 gram
rukola 40 gram
Szczypiorek cienki pęczek
słonecznik łuskany 6 łyżeczek
sól
wino czerwone wytrawne 0,75 szklanki
pepperoni 1 szt.
ser gouda 50 gram
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle wytrawne

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy pokrojony czosnek.
Krok 1 - Tagliatelle wytrawne foto
2
Dodajemy pokrojone pieczarki. Moje pieczarki były niewielkie.
Krok 2 - Tagliatelle wytrawne foto
3
Smażymy i dodajemy pokrojoną paprykę pepperoni. Dusimy chwilę po czym zalewamy winem wytrawnym. Wino powinno częściowo odparować.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli papryczki okażą się za ostre, a wino zbyt cierpkie, można dodać cukru trzcinowego.
W międzyczasie gotujemy makaron.
Krok 3 - Tagliatelle wytrawne foto
4
Do garnka, w którym gotował się makaron przekładamy odcedzone kluseczki. Dokładamy posiekany szczypiorek i delikatnie pokrojoną rucolę, słonecznik uprzednio uprażony i mieszamy z zawartością patelni.
Krok 4 - Tagliatelle wytrawne foto
5
Podajemy z serem żółtym.
Smacznego :)
Krok 5 - Tagliatelle wytrawne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 14.01.2013 23:39
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak