Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
jajko 3 szt
mozarella 1 szt
pietruszka zielona
szczypior
bulion drobiowy 1/3 szkl
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy gryczanej

Do gotującej się wody wsypać kaszę i gotować przez 5 minut. Następnie odcedzić i wymieszać z łyżką masła oraz zieloną pietruszką - pokrojoną drobno. Kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i podlać ją bulionem rozrobionym w 1/3 szkl wody. W kaszy zrobić wgłębienia i powbijać jajka oraz powkładać ser mozarellkę - najlepiej jak to będą kulki. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Wyjąć jak jajka się zetną i podawać od razu. Po wierzchu posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 19.02.2013 21:08
mmm fajna :)
gosia561 14.01.2013 23:50
może być niezłe
marcia7 14.01.2013 23:39
już wiem jak wykorzystać resztę kaszy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak