Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa de Mani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
cebula
masło orzechowe

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa de Mani

SKŁADNIKI: półtorej szklanki mleka, 1/4 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli, 1/3 szklanki masła orzechowego, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Na małym ogniu podgrzewać mleko z cebulą przez 10 minut. Nie zagotowywać. Mleko przecedzić. Cebulę wyrzucić. Do mleka dodać masło, doprawić solą. Zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 31.08.2011 07:46
fajne
Karolina92 18.11.2010 19:07
taki orzechowy sos musi być ciekawy, a do czego go najlepiej podawac?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak