Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z miodem, rozmarynem i tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
miód 1-2 łyżki
sól do smaku
tymianek 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/4 łyżeczki
masło 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z miodem, rozmarynem i tymiankiem

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Miód jeśli jest scukrzony rozpuścić w temp. nie wyższej niż 40stopni, bo inaczej straci wszelkie właściwości zdrowotne. Dodać sklarowane masło, tymianek i rozmaryn. Miód z ziołami dodać do fasolki i dokładnie wymieszać. Posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 06.03.2012 18:29
super
Natalia/tubisiek 18.07.2010 09:28
nigdy takiej nie jadłam, ale na pewno spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak