Fasolka szparagowa z miodem, rozmarynem i tymiankiem

Fasolka szparagowa z miodem, rozmarynem i tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 kg
  • miód

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • rozmaryn

    1/4 łyżeczki
  • masło

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Miód jeśli jest scukrzony rozpuścić w temp. nie wyższej niż 40stopni, bo inaczej straci wszelkie właściwości zdrowotne. Dodać sklarowane masło, tymianek i rozmaryn. Miód z ziołami dodać do fasolki i dokładnie wymieszać. Posolić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

06.03.2012 18:29
super

Natalia/tubisiek

18.07.2010 09:28
nigdy takiej nie jadłam, ale na pewno spróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat