Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka pieguski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
jajko szt
masło 25 dkg
cukier 3-4 szklanki
cukier waniliowy opakowanie
gorzka czekolada 15 dkg
sól szczypta
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka pieguski

Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodajemy jajko, sodę, mąkę, sól i pokrojoną na bardzo drobne kawałeczki czekoladę. Z ciasta formujemy maleńkie kuleczki (mniejsze od orzecha) i delikatnie spłaszczami palcami. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 10 do 15 minut w 160 stopniach. (Czas zależy od wielkości ciasteczek).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.12.2013 21:56
pyszne ciasteczka
treonina 02.06.2013 16:03
uwielbiam takie ciasteczka!
caralajna 26.04.2013 07:22
uwielbiam :)
jozefinach 11.04.2013 13:26
Uwielbiam domowe ciacha:))
kasienka23 05.04.2013 10:46
pycha ciasteczka!
Bernadeta1 02.04.2013 09:42
smaczne ciasteczka
Karolcia12 14.01.2013 22:35
super wyglądają
Magula 14.01.2013 20:31
fajne ciacha
ewelina/bunia 14.01.2013 20:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak