Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper świeży 2szt
chrzan korzeń 1szt
liść wiśni 10szt
czosnek ząbki 5szt
woda 3 l
sól 3-4 łyżki stołowe
ogórek 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Wodę gotujemy z solą. Następnie myjemy ogórki. Następnie umyte ogórki przekładamy na zmianę z podanymi produktami i zalewamy wrzątkiem najlepiej w glinianym naczyniu lub plastikowym 5l wiaderku, przyciskamy talerzykiem lub deską i obciążamy tak by wszystko było pod wywarem. Najlepsze do spożycia od 3-5 dni od wstawienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.11.2012 12:37
lubię takie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak