Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper świeży

    2szt
  • chrzan korzeń

    1szt
  • liść wiśni

    10szt
  • czosnek ząbki

    5szt
  • woda

    3 l
  • sól

    3-4 łyżki stołowe
  • ogórek

    2,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy z solą. Następnie myjemy ogórki. Następnie umyte ogórki przekładamy na zmianę z podanymi produktami i zalewamy wrzątkiem najlepiej w glinianym naczyniu lub plastikowym 5l wiaderku, przyciskamy talerzykiem lub deską i obciążamy tak by wszystko było pod wywarem. Najlepsze do spożycia od 3-5 dni od wstawienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

05.11.2012 12:37
lubię takie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat