Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne ciasto cytrynowo-migdałowe Nigelli

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 220 g
cukier 220 g
jaja 4 szt
mąka 40 g
migdały 220 g
cytryna 2 szt
ekstrakt migdałowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ciasto cytrynowo-migdałowe Nigelli

Kroki postępowania

1
Rozgrzej piekarnik do 180C. Miękkie masło ubij z cukrem na jasną masę. Mieszając dodawaj po jednym jajku. Wsyp mąkę oraz zmielone migdały i ekstrakt.
Krok 1 - Pyszne ciasto cytrynowo-migdałowe Nigelli foto
2
Cytrynę wyszoruj i sparz. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do ciasta. Po wymieszaniu przełóż do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką.
Krok 2 - Pyszne ciasto cytrynowo-migdałowe Nigelli foto
3
Piecz przez około godzinę.
Krok 3 - Pyszne ciasto cytrynowo-migdałowe Nigelli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 21.06.2013 20:42
na pewno smaczne ciasto
Klisza 08.02.2013 22:20
smaczne
irenka 14.01.2013 19:24
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak