Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Zub3r'a

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 duża
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
por 1 szt
seler 1 mały
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Zub3r'a

Mięso dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Przekładamy do garnka. Dodajemy obrane i umyte marchewki, pietruszki, seler, por. Zalewamy całość ok 4 - 5 l wody. Gotujemy, między czasie dodajemy obraną i przypaloną na palniku cebulę oraz przełamane ok 2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso i warzywa zmiękną a rosół stanie się klarowny i przejrzysty o ładnym żółtawym kolorze. Ugotowany rosół przecedzamy przez sito. Podajemy z kluskami lub makaronem posypany natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.11.2013 00:14
bardzo lubię taki rosołek
Bernadeta1 16.11.2013 14:55
smaczny rosół
Ewelina38 06.10.2013 20:03
jedliśmy dziś taki :)
Łukasz15 14.09.2013 08:51
Uwielbiam rosołek
Alex_M 27.08.2013 11:43
dobry rosołek :)
Dorian 25.08.2013 15:11
smakowity rosolek
ONY_za_kare 15.02.2013 19:27
rosołek najlepszy :) no chyba że żubr ;)
Rafał10 14.01.2013 17:46
niedzielny rosołek... oj muszę się wybrać do rodziców :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak