Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietkowa przystawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
masło ziołowe 1/2 kostki
czosnek 2 ząbki
oliwa do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietkowa przystawka

Dużą bagietkę kroimy w poprzek na średniej grubości kawałki. Układamy na desce. W tym czasie obieramy czosnek i ścieramy go na tarce lub siekamy bardzo drobno. Każdy kawałek bagietki smarujemy dość grubo na środku masłem ziołowym, posypujemy startym czosnkiem, ziołami prowansalskimi i suszoną bazylią. Każdą bagietkę ustawiamy osobno na blaszce i polewamy lekko oliwą z oliwek po wierzchu. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i czekamy kilka minut aż bagietki się zarumienią. Jemy jako przystawkę przed daniem głównym lub jako dodatek do potraw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jucia 14.01.2013 13:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak