Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    1 kg
  • koperek

    1 pęczek
  • czosnek

    1 główka
  • 1 średnia łyżka soli na 1 l wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, poodcinać końcówki. Na ok. 1 godz. włożyć do zimnej wody. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając koperkiem i nieobranym czosnkiem. Zalać gorącą wodą z solą. Przykryć. Po 3 dniach... SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:48
W tym roku już je zrobiłam.

pacpaw

29.06.2011 23:08
goofy9 chyba przesoliła ;o) Dziś kupiłem 0,5kg do słoika litrowego ogóreczki i posoliłem, lecz bez czosnku tylko z liście chrzanu i pestkami z papryki chili. Mam nadzieję, że również wyjdą smakowite

Henryka2

06.05.2011 22:34
Obrzydliwe zdjęcie pokrojonych ogórków dodane przez goofy9, nie przedstawia moich ogórków małosolnych.

Jolanta_P-S

19.04.2011 18:17
ale już bliżej niż dalej do tych wspaniałości, uwielbiam

Ewelina38

18.04.2011 22:55
już nie mogę się doczekać, po prostu uwielbiam takie a w sezonie to nie wiem ile ja ich zjadam - czasem to nie nadążają ukisnąć .... a gdzie zapasy na zimę ?

wedith1

01.08.2010 19:29
W Twoim wykonaniu musza być pyszne!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat