Tort Jezioro Łabędzie

Tort Jezioro Łabędzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem wiśniowy

    250 g
  • kremówka

    2,5 litra
  • śmietan fiz

    4 szt.
  • cukier puder

    1 szkl.
  • morele

    1/2 kg
  • biała czekolada

    2 tabliczki
  • Biszkopt

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwa blaty przełożyć dżemem wiśniowym, posmarować także wierzch. Kremówkę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Morele obrać ze skórki, pokroić, wymieszać z masą śmietanową. Masę podzielić na 3 części.Pierwszą wyłożyć na posmarowane dżemem blaty, przykryć ostatnim blatem i wyłożyć drugą część masy. Resztą posmarować boki tortu. Białą czekoladę stopić na parze, wylać na szklaną lub plastikową tackę/deskę. Po zastygnięciu zeskrobać wiórki i udekorować wierzch tortu!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

05.11.2012 12:37
mniam rewelacyjny;]

Misiakova

21.05.2012 09:16
kapitalne :)

Karolek1

05.01.2011 10:02
Bardzo ładnie się nazywa :)

berys18

25.11.2010 08:14
Minka - jak go zrobisz, to wrzuc zdjęcie, bardzo jestem ciekawa jego wyglądu. Sama nie piekę to chociaż pooglądam

berys18

25.11.2010 08:13
Bardzo muzyczna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat