Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Jezioro Łabędzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem wiśniowy 250 g
kremówka 2,5 litra
śmietan fiz 4 szt.
cukier puder 1 szkl.
morele 1/2 kg
biała czekolada 2 tabliczki
Biszkopt 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Jezioro Łabędzie

Dwa blaty przełożyć dżemem wiśniowym, posmarować także wierzch. Kremówkę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Morele obrać ze skórki, pokroić, wymieszać z masą śmietanową. Masę podzielić na 3 części.Pierwszą wyłożyć na posmarowane dżemem blaty, przykryć ostatnim blatem i wyłożyć drugą część masy. Resztą posmarować boki tortu. Białą czekoladę stopić na parze, wylać na szklaną lub plastikową tackę/deskę. Po zastygnięciu zeskrobać wiórki i udekorować wierzch tortu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.11.2012 12:37
mniam rewelacyjny;]
Misiakova 21.05.2012 09:16
kapitalne :)
Karolek1 05.01.2011 10:02
Bardzo ładnie się nazywa :)
berys18 25.11.2010 08:14
Minka - jak go zrobisz, to wrzuc zdjęcie, bardzo jestem ciekawa jego wyglądu. Sama nie piekę to chociaż pooglądam
berys18 25.11.2010 08:13
Bardzo muzyczna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak