Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 małych czerwonych papryk lub 4 duże ( ja wolę małe)
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
ryż 1 szkl
cebula 1 duża szt
pieczarki 30 dag
kostka warzywna 1 szt
masło extra
olej
sól, pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Z papryk odciąć górną część. Oczyścić z nasion, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Leciutko osolić. Ryż ugotować w 2 szkl.wody z dodatkiem kostki rosołowej. Cebulę i pieczarki przysmażyć. Mięso, cebulę i pieczarki dodać do ryżu, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Nadziać papryki. Przykryć odciętymi wcześniej \"czapeczkami\". Ustawić w garnku, podlać lekko osoloną wodą, dodać 1 łyżkę masła. Dusić ok. 35 min SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:49
Lubię i robię.
AgaS10 05.10.2011 13:36
bardzo lubię:)
kochanyptysiu 06.06.2011 07:02
tez bardzo ja lubie
SmacznaPyza 22.03.2011 09:35
lubię faszerowaną paprykę, ale robię tylko dla siebie bo w domu więcej amatorów na nią nie ma....niestety...
Izabela/bella81 03.12.2010 14:48
lubię potrawy z mięsem mielonym robionym na różne sposoby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak