Zupa Eli z kalarepki

Zupa Eli z kalarepki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • średni seler

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • kostki mięsne

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • zupa

    2 z kalarepki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy,ziemniaki i jarzyny umyć.Liście z kalarepy poszatkować.Kalarepy,jarzyny,ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i wrzucić razem z liśćmi do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry),dodać kostki mięsne,kucharka i gotować do miękkości.Wsypywać powoli kaszę manną,ciągle mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i jeszcze gotować tak długo,jak pisze na opakowaniu kaszy manny.Doprawić maggi.Koperek i natkę drobno pokroić i dodać do zupy.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

03.06.2011 10:26
lubię kalarepkę

Bart

17.01.2011 21:56
bardzo zdrowa

eli_555

18.07.2010 22:24
Wkradł się błąd.Miało być 2 kalarepki.

elwal

18.07.2010 01:18
Zastanowił mnie pierwszy składnik tej zupy ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat