Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK TERENI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
cukier puder 10 dkg
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jajko 9 szt
ser biały 1 kg
cukier 2 szklanki
budyń śmietankowy 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana 1 szklanka
rodzynki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK TERENI

Z mąki, cukru pudru, margaryny, 1 jajka, oraz 1 łyżeczki proszku do pieczenia zarabiamy ciasto, wykładamy nim spód blaszki. Ser raz zmielony przez maszynkę dajemy do dużego garnka mieszamy ze wszystkimi składnikami (8 żółtek, 2 szkl. cukru, budyń śmietana, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy) dodajemy pianę z białek mieszamy i wlewamy na blaszkę z ciastem. Na koniec dajemy rodzynki. Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 29.01.2011 12:09
pycha
Ewelina45 12.10.2010 09:16
Pychota :)
gucio 06.09.2010 14:14
uwielbiam serniki muszę go upiec
edyta51 31.08.2010 20:36
piekny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak