Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza konserwowa

    2 puszki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • średni seler

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • imbir świeży

    1 cm kawałek
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka na każdy talerz zupy
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • zielona pietruszka

    do dekoracji
  • opakowanie kaszy jaglanej

    35 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki,imbir obrać,umyć,warzywa pokroić w dość dużą kostkę (kawałek marchewki wrzucić do zupy w całości),imbir w plasterki.Warzywa wrzucić do garnka,wlać 3 litry wrzątku,dodać kostki bulionowe,kukurydzę (odłożyć 2 łyżki do udekorowania zupy) z zalewą i gotować do miękkości.Wyjąć cały kawałek marchewki,pokroić w drobną kostkę i zostawic do dekoracji.Zupę zmiksować,doprawić do smaku maggi.Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerza ułożyć kopczyk z kaszy jaglanej,nalać zupę,w koło kaszy nałożyć śmietanę i patyczkiem zrobić wzór.Na brzegu talerza zupę posypać kukurydzą i marchewką.Na kaszy położyć listki natki pietruszki.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

31.07.2011 19:47
ładne

agnieszka189

31.07.2010 16:37
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat