Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 g
jaja 1 szt
olej 2 łyzki
ziemniaki 9 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
sól
pieprz
woda 1/3 (ciepła)
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ciasto zagniatamy aż będzie gładkie i elastyczne.

Przykrywamy i odstawiamy.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

Ugotowane ziemniaki mielimy z twarogiem oraz cebulką (dodajemy wraz z olejem).

Doprawiamy do smaku.

Ziemniaków zawsze dodaję na oko, cały czas próbując czy smak mi odpowiada.

Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki.

Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.

Wrzucamy je partiami do gotującej się osolonej wody.

Gdy wypłyną na wierzch gotujemy kilka minut do miękkości ciasta.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 24.01.2013 12:31
lubię
ao_12 23.01.2013 06:57
ja też bym zjadła,chodzą za mną od 2 dni:)
dwa pokoje z kuchnią 14.01.2013 09:09
moje ulubione
Kasnaj 13.01.2013 13:42
oj zjadłabym :)
Ola1984 13.01.2013 13:40
Pysznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak