Marchewka z kalafiorem Eli

Marchewka z kalafiorem Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    500 g
  • kalafior

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną marchewkę pokroić w kostkę,kalafior na małe różyczki.Jarzyny zalać małą ilością wody,posolić,dodać cukier i ugotować do miękkości.Do jarzyn dodać masło,oprószyć mąką,popieprzyć,dokładnie wymieszać i zagotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

06.04.2011 12:29
smaczne

buksiak12

20.09.2010 14:25
fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat