Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a'la keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag.
jajko 4 szt.
margaryna 15 dag.
cukier puder 15 dag.
mleko 50 ml.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 3 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
masło do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy
mąka pszenna do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: a'la keks

Bakalie oprószyć mąką.Margarynę pokroić,utrzeć z cukrem.Dodać żółtka i mleko.Utrzeć.Ubić pianę z białek.Dodać do masy wraz z bakaliami.Lekko wymieszać.Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Lekko wymieszać do momentu aż ciasto będzie jednolite.Następnie wyłożyć do blachy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 godz. w temp. 180 stopnii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 08.03.2013 12:10
tanie i szybkie ciasto
fotoviderek 13.01.2013 09:16
Taki powinien być keks :)
as28 13.01.2013 09:02
fajne
as28 13.01.2013 09:02
fajne
as28 13.01.2013 09:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak