Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafora, ryżu i papryki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
fasolka szparagowa 10 dag
papryka marynowana 2 szt
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
ziarna słonecznika 2-3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafora, ryżu i papryki

Kalafior i fasolkę szparagową w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Kalafior podzielić na różyczki a fasolkę pokroić na kawałki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Paprykę marynowaną pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Oliwę wymieszać z musztardą, zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną cukru. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać posiekany koperek, wymieszać. Oblać sosem z oliwy, posypać uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.08.2013 23:05
Wygląda smakowicie.
olkaaa 14.01.2013 10:08
wygląda bardzo ładnie
pycia9 13.01.2013 21:33
smaczna sałatka
Mysiunia 13.01.2013 09:41
wspaniale się prezentuje i na pewno wyśmienice smakuje! Zawarłaś w niej wszystko to co lubię :) a prażony słonecznik to już istna rewelacja -uwielbiam! :)
Renataj 13.01.2013 01:11
Godna wypróbowania.
manaika 13.01.2013 00:18
pycha
aisoglam 12.01.2013 23:25
Bardzo fajna, apetyczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak