Rybka Eli pod pieczarkową pierzynką

Rybka Eli pod pieczarkową pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos rybny

    1 łyżka
  • olej roślinny

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    do oprószenia ryby
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    500 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • śmietanka kremowa 30%

    250 ml
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • imbir w zalewie

    1 posiekany
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • sos sojowy grzybowy

    1 łyżka
  • panga

    4 (filety)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Umytą rybę osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na kawałki,zalać marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin.Pieczarki pokroić na pół plasterki,cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,dodac pieczarki,cebulę,pieprz,sól i przesmażyć.Wlać śmietanę i zagotować.Mąkę dokładnie wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do pieczarek i zagotować.Rybę wyjąć z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,oprószyć mąką i usmażyć na gorącym oleju.Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego.Na rybę wyłożyć pieczarki z sosem i zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Ja podałam z ziemniakami i marchewką z kalafiorem(przepis w mojej galerii).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat