Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne naleśniki z sosem serowo-cebulowym
Z mąki odsypujemy 2 łyżki i zostawiamy do sosu. Z pozostałej mąki, 1,5 szklanki mleka robimy ciasto i smażymy naleśniki. Zabezpieczamy, aby nie wyschły.
NADZIENIE
Pieczarki należy umyć i osuszyć, pokroić w plasterki. Na patelni podsmażyć mięso, dodać pieczarki i wszystko poddusić. Następnie dodać pokrojone pomidory oraz kukurydzę i dusić ok. 5 minut, na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki oraz doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Dusić ok.2 minut.
SOS
cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać 2 łyżki mąki i zasmażyć. Dodać 0,5 szklanki mleka ciągle mieszając oraz dodać starty żółty ser. Należy mieszać cały czas do momentu aż sos zgęstnieje, doprawić do smaku.
Na gotowe placki nakładamy farsz, zawijamy i polewamy sosem.
Pyszne i sycące