Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe trójkąty Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
margaryna 500 g
pieczarki 1 kg
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia 4 łyżki
mąka pszenna do podsypania
jajko 1-2 do smarowania
ser biały 500 (twarogowy)
ser gouda 300 g
ser gouda do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe trójkąty Eli

Ser zmielić,dodać margarynę,mąkę,zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki.Pieczarki pokroić,cebule posiekać i razem smażyć na oleju,aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do przestudzonych pieczarek dodać ser,sól,pieprz i wymieszać.Jajko roztrzepać.Ser do posypania zetrzeć na tarce z małymi oczkami.Ciasto rozwałkowac,kroić na kwadraty,nakładać po łyżeczce farszu,składać na skos,zlepić brzegi,posmarować jajkiem i posypać serem.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.11.2012 12:29
pyszne są!!!;)
marchewka 21.11.2011 23:59
mniam, super pomysł
kotlet 31.03.2011 23:53
pyszne i ciekawe
matii6 17.10.2010 19:08
ale śliczne i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak