Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa letnia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 10 sztuk
kalafior 0,5 sztuki
fasolka szparagowa zielona 10 dkg
marchewka 2-3 sztuki
seler korzeniowy 0,5 sztuki małego
śmietana 3-4 łyżki
skrzydełka z kurczaka 4 sztuki
kostka rosołowa 1-2 sztuki
makaron 0,5 (w kształcie ziaren ryżu)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa letnia

Najpierw gotujemy skrzydełka z kurczaka z 1 kostka rosołową kiedy będą miękkie wyjmujemy i odcedzamy rosół z szumowin. Do wrzącego rosołu wkładamy:
obrana i pokrojoną w kostkę marchew i selera, brukselkę umytą, różyczki kalafiora oraz fasolkę szparagową umytą z usuniętymi końcówkami i pokrojoną na 2 cm kawałki. Gotujemy 5 minut po czym dodajemy makaron i gotujemy razem do miękkości składników. Jeżeli trzeba dodajemy drugą kostkę rosołową. Ugotowana zupę zaprawiamy śmietaną. Do zupy możemy dodać wcześniej ugotowane skrzydełka albo każdemu [po 1 na talerz albo obrane już i rozdrobnione nieco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.11.2012 12:29
świetnie wygląda ta zupka;)
FAFIK 08.03.2011 06:40
Smacznie i kolorowo wygląda
Misiakova 14.02.2011 07:56
Lubie takie lekkie zupki, tak więc zapisuję sobie :)
Ewa111 01.08.2010 17:48
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak