Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag.
cukier 1.5 szkl.
kakao 3 łyżki
woda 1 szkl.
mleko w proszku 40 dag.
herbatniki 35 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

Kroki postępowania

1
Herbatniki należy pokruszyć.
Krok 1 - blok czekoladowy foto
2
Do rondelka wlewamy wodę,dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę,cukier i kakao.Mieszamy wszystko razem na wolnym ogniu do momentu aż składniki się połączą.Przelewamy masę do miski.Następnie dodajemy mleko w proszku.Dokładnie miksujemy.Do ostudzonej masy dodajemy pokruszone herbatniki.Mieszamy.
Krok 2 - blok czekoladowy foto
3
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Następnie wylewamy masę na blachę.Ugniatamy wilgotną dłonią.Wkładamy na koilka godz. do lodówki.
Krok 3 - blok czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.06.2013 14:05
smaki dzieciństwa
TEtalicha 08.05.2013 18:19
słodka pysznosci
Alex_M 29.04.2013 08:57
uwielbiam!
kuklik 03.04.2013 15:40
smakowitości
kamyk 15.02.2013 19:48
blok jest super , ale dużo nie dam rady zjeść bo starsznie słodki
hahanka 11.01.2013 16:12
dokładnie smak dzieciństwa, pyszności!
wyattearp 11.01.2013 12:45
UWIELBIAM
Mienta 11.01.2013 12:28
wspomnienie z dzieciństwa :)
sara1 11.01.2013 10:57
ładnie wygląda
betty_jurek 11.01.2013 10:32
super
Lukrecja29 11.01.2013 09:58
mmmmmmm smaki dzieciństwa :) dawno nie jadłam
Anula 11.01.2013 08:44
pychota
Iwka 11.01.2013 08:14
ciekawie
monisia1977 11.01.2013 07:50
dobre
adelajda 11.01.2013 06:44
smaki dzieciństwa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak