Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne odchudzone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba słodkowodna np płocie 15 sztuk
jajko
cebula
olej do smażenia 1 łyżka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne odchudzone

Ryby dokładnie umyć,zalać wodą,posolić i podgotować 10 minut.
Wystudzić i obrać od kręgosłupów,większych ości,ogonków i płetw.
Mięso zmielić w maszynce na najdrobniejszych oczkach.
Dodać jajko i przyprawy(ja dałam suszony koperek,sól,pieprz cytrynowy)
Rybę odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie formować wałeczki,masa jest dość zwarta w razie potrzeby można dodać jeszcze jedno jajko.
Podsmażać paluszki do lekkiego zrumienienia na łyżce oleju.
Podawać gorące,np z dipem koperkowym,czosnkowym lub chrzanowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak