Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI W ZALEWIE Z PAPRYKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper świeży 1 pęczek
marchewka surowa 2 szt
czosnek 1 główka
celula 3 szt
woda zimna 4 litry
cukier 0,5 kg
ocet 10 % 0,5 kg
sól do przetworów 1 łyżka
ziele angielskie 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 1 opakowanie
ogórki świeże 5 kg
papryka czerwona 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI W ZALEWIE Z PAPRYKĄ

Do słoików najlepiej litrowych wkładamy koszyczek kopru, ząbek czosnku, 4 krążki marchewki surowej, 2 plasterki cebuli, 1/2 papryki czerwonej świeżej, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe. Następnie układamy pionowo ogórki całe w łupkach. Zagotować wodę z cukrem, solą oraz octem, ostudzić, i wlać do słoików. Słoiki zagotować przez 3 minuty. Z jednej porcji zalewy wychodzi około 11 słoików litrowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.11.2012 12:38
pyszne są;)
gucio 06.09.2010 14:16
wypróbowałam i są naprawdę pyszne. Polecam
edyta51 31.08.2010 20:35
jakie piekne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak