Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
sałata 1/2 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
pomidor malinowy 1 szt
ogórki 2 szt
cebula biała 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i warzywami

Jajka ugotować, zimne obrać i pokroić na duże kawałki.
Liście sałaty umyć i wysuszyć. Porwać na kawałki. Ogórki obrać i pokroić w dużą kostkę. Pomidora pokroić w ćwiartki lub ósemki, a cebulę w małą kostkę. Odsączyć tuńczyka, połowę sosu odlać do szklanki, drugą połowę wylać. Wymieszać wszystkie składniki oprócz jaj.

Do połowy sosu z tuńczyka dodać oliwę i sok z cytryny, a także odrobiny soli i pieprzu. Wymieszać sos z warzywami, dodać jajka pokrojone i delikatnie wymieszać wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.03.2013 09:57
lubię takie sałatki
babi17 13.02.2013 12:58
takie sałatki można jeść codziennie
Tomek13 10.02.2013 11:42
pyszna
Tomek13 10.02.2013 11:42
pyszna
Goya 24.01.2013 22:45
Super
pajbek 12.01.2013 22:37
Zdrowa i kolorowa, a do tego pyszna :-)
gosia56 10.01.2013 17:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak