Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pawie oczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Martadela 4 plastry
jajko 4 szt
sól
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pawie oczko

Martadelę kroimy na plastry sredniej grubości. Układamy je na rozgrzanej patelni .Pieczemy z jednej strony . Wtedy plastry wygna sie w miseczki . Miseczki z martadeli wyciągamy z patelni . Układamy je na blaszce do każdej miseczki wbijamy jajko .Dajemy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni .gdy jajko zetnie się .Wyciągamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak