Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z indyka z pieczarkami i serem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dag
pieczarki 20 dag
ser żółty 10 dag
majonez 1 łyżka
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy 1 łyżka
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z indyka z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać roztrzepane jajka, obie mąki, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypior, sos sojowy, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 1 - Placuszki z indyka z pieczarkami i serem foto
2
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki osączyć z nadmiaru tłuszczy na papierowym ręczniku.
Krok 2 - Placuszki z indyka z pieczarkami i serem foto
3
Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem, sosem i surówką.
Krok 3 - Placuszki z indyka z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.11.2013 17:15
Apetyczne.
olkaaa 18.04.2013 07:30
rewelacyjny przepis
Botwinka 10.01.2013 15:40
świetne
Agnieszka_B 10.01.2013 01:36
Mięso indycze, pieczarki, ser - chyba nie ma nic lepszego :) W dodatku ciekawe wykonanie.
Noruas 10.01.2013 01:16
super pomysł, musze wypróbować
rosik93 10.01.2013 00:56
Również przyrządzam takie racuszki. Są pyszne!
Vanilla
Vanilla 10.01.2013 00:26
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak