Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki tradycyjne z przyprawami Prymat

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 duża główka
mięso mielone wieprzowe 0.5 kg
ryż 150 gram
sól do smaku
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki tradycyjne z przyprawami Prymat

Kroki postępowania

1
Z kapusty zdjąć pierwsze liście.Wyciąć głab jak na foto.
Krok 1 - Gołąbki tradycyjne  z przyprawami Prymat foto
2
W dużym garnku zagtować wodę z łyżeczką soli i włożyć delikatnie kapustę.
Zmniejszyć płomień i delikatnie ściągać po kolei liście.
Liście kapusty odsączyć z nadmiary wody.
Krok 2 - Gołąbki tradycyjne  z przyprawami Prymat foto
3
Ryż ugotować ale dente w lekko osolonej wodzie,przestudzony wymieszać z mięsem i przyprawami.
Krok 3 - Gołąbki tradycyjne  z przyprawami Prymat foto
4
Z liści wycinać grubsze części.Nakładać po łyżce farszu i zwijać gołąbki.
W garnku ułozyć kilka liści na dnie.Na to popukładać partiami gołąbki.
Wlać wrzącą wodę do połowy wysokości gołąbków.
Przykryć pokrywką i na niewielkim gazie dusić do miękkości górnych gołąbków( około 60 minut)
Krok 4 - Gołąbki tradycyjne  z przyprawami Prymat foto
5
podawać z sosem pomidorowym,grzybowym lub pieczarkowym.

SMACZNEGO
Krok 5 - Gołąbki tradycyjne  z przyprawami Prymat foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 10.01.2013 08:46
super
Pietruszka 09.01.2013 17:34
gołąbki uwielbiam, Twoje wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak