Racuchy

Racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • drożdże

    4 dag
  • cukier

    1/3 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę, w garnuszku rozrabiamy drożdże wraz z odrobiną mleka i łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia, wyrośnięte dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy sól, resztę cukru i mleka, wszystko razem mieszamy na gładką masę i smażymy na płytkim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

28.01.2014 17:56
ładne, takie rumiane

Wafelek2601

06.12.2012 08:49
Pyszniutkie

IKrakowianka

08.08.2012 22:11
bardzo lubię takie pulchniutkie racuchy

ben-ka

17.05.2012 09:22
lubię takie a najbardziej gorące od razu z patelni.

aginaa

13.02.2012 17:54
wygladaja pysznie

Katarzyna/kate1980

28.11.2011 21:54
uwielbiam racuchy

bami

29.07.2011 11:55
Bardzo lubię racuchy, a Twoje wyglądają bardzo apetycznie :)

Rogalik

03.07.2011 18:37
pyszne

Anna141

02.07.2011 10:26
bardzo dobre

Agnik

04.05.2011 20:35
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat