Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z serem i rabarbarem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 10-15 dag
olej 3 łyżki
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier puder 2-3 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól szczypta
ciasto francuskie 1 szt
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z serem i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Ser twarogowy zmiksować z olejem, cukrem pudrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Białka z jajek ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Ciastka francuskie z serem i rabarbarem foto
2
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 5/5 cm. Na środek każdego kawałek ciasta ułożyć łyżeczkę sera, zacisnąć wszystkie cztery rogi, posypać pokrojonym rabarbarem, ułożyć na blaszce.
Krok 2 - Ciastka francuskie z serem i rabarbarem foto
3
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15 minut.
Krok 3 - Ciastka francuskie z serem i rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.12.2015 11:30
zjadłabym :)
romanrafal
romanrafal 01.04.2014 17:21
pyszny deser
ONY_za_kare 25.02.2014 10:24
świetne na deser!
IlonaAlbertos 11.10.2013 20:33
Wygląda wspaniale.
Iwusia 28.04.2013 23:28
no rewelacja, smacznie i szybko - pycha
Alex_M 11.04.2013 10:10
na pewno są pyszne!
olkaaa 10.01.2013 11:13
pięknie wygląda
Agnieszka_B 09.01.2013 23:58
Niezastąpione ciasto francuskie, które zawsze smakuje doskonale :)
pycia9 09.01.2013 22:42
uwielbiam
tessinka 09.01.2013 16:37
zjem wszystko co z ciasta francuskiego, pycha :)
babajaga1969 09.01.2013 14:23
pyszne
Poison1988 09.01.2013 11:22
świetnie wyglądają :) to jest właśnie sekret francuskiego ciasta, można wyczarować z niego cuda!
Amellia 09.01.2013 09:47
rewelacja
nogawkuchni 09.01.2013 08:34
Bardzo apetyczne, jeszcze nigdy nie jadłam wypieku, w którym ser został by połączony z rabarbarem, ale musi być pyszne, ciekawie i smakowicie się zestawia, bardzo ładnie się prezentują, kuszą i wyglądem i propozycją smakową.
Konczi 09.01.2013 08:01
pycha
Ola1984 09.01.2013 07:41
ale pyszne :)
Beata61 09.01.2013 07:25
fajny skład,pysznie się zapowiada
Wiesława1 09.01.2013 06:47
wspaniałe
Vanilla
Vanilla 09.01.2013 01:09
świetne
ONY_za_kare 09.01.2013 00:17
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak