Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzisiejszy obiad

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dufinki DO OBIADU
kapusta pekińska 40 dag
papryka konserwowa 1 słoik
ogórek kiszony 6 sztuk
sos vinegret 1 sztuka
oliwki 8 sztuk
ser żóły do martadeli
kiełbasa wiejska do martadeli
jajko do obtoczenia
olej do smażenia
mortadela 90 dag
musztarda 2 łyżki
smietana 18% 300 ml
czosnek 7 ząbków
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dzisiejszy obiad

Kroki postępowania

1
opłukaną kapustę pekińską siekamy
Krok 1 - dzisiejszy obiad foto
2
podobnie ogórka i paprykę w kostkę, dodajemy do kapusty. Zalewamy sosem vinegret : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260303/sos-vinegret.html - adres do przepisu
Krok 2 - dzisiejszy obiad foto
3
mortadelę kroimy nagrubsze kawałki , najlepsza jest jak najszersza mortadela. Robimy w połowie niej dziurkę na całej długości tylko pozostawiamy jej brzegi, nadziewamy w środku kiełbasą wiejską, serem żółtym (po plasterku do kotleta) oraz posiekanymi oliwkami.
Krok 3 - dzisiejszy obiad foto
4
z majonezu, musztardy, śmietany i wyciśnietych ząbków czosnku robimy sos. Następnie mortadelę obtaczamy w rozbełtanym jajku z przyprawami (sól, pieprz, papryka słodka, kucharek, majeranek). Smażymy na patelni z dwóch stron. Wykładamy porcję dufinek, mortadeli i surówkę, Polewamy sosem.

Tutaj przepis na domowe dufinki : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/264307/ziemniaczki-inaczej.html

Smacznego
Krok 4 - dzisiejszy obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 08.04.2013 21:35
dla mnie bomba
mic 09.01.2013 21:16
wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak