Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z morelą i śliwką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 sztuka
morele
Śliwki kalifornijskie
miodu naturalnego 1 łyzka
soli 2 łyżki
bazylji 1 łyżka
majeranku 1 łyżka
rozmarynu 1 łyżka
pieprzu naturalnego 1 łyżka
tymianku 1 łyżka
listków laurowych
czosnku 2 ząbki
tłuszcz do formy
wody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z morelą i śliwką

Ząbki czosnku drobniutko pokroić.Ziołami oraz czosnkiem natrzeć całą karkówkę.Na wierzch pokruszyć listki laurowe.Pozostawić na ok 2 godzin w lodówce lub w chłodnym miejscu.Po upływie tego czasu,pokruszone listki laurowe trzeba zebrać.W mięsie ponacinać otworki i powciskać morele i śliwki kalifornijskie.Blachę wysmarować tłuszczem.Karkówkę ułożyć na blaszce i wysmarować miodem.Wlać szklankę wody i piec w piekarniku ok godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 30.12.2013 17:18
pyszna na pewno
JOANNA16 07.06.2013 07:58
pycha mięsko
Gracer 12.01.2013 20:02
muszę wypróbować, super wygląda
betty_jurek 08.01.2013 17:27
hmmm, w weekend wyprobuje
babajaga1969 08.01.2013 17:11
od razu widać. że swojska wędlina - pyszna :)
treonina 08.01.2013 17:01
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak