Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 pojedyncze
miód 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
bazylia 1/2 łyżeczki
pieprz
sól
olej do smażenia
cebula podsmażona
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
olej 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodzie

Kroki postępowania

1
Umytego i osuszonego filety kroimy wzdłuż.
Krok 1 - Kurczak w miodzie foto
2
Do miseczki wlewamy olej, ocet winny, miód roztopiony, ale zimny, dodajemy czosnek granulowany, bazylię, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kurczak w miodzie foto
3
Przygotowaną marynatą zalewamy kurczaka i odstawiamy na 3 godziny.
Krok 3 - Kurczak w miodzie foto
4
Po tym czasie rozgrzewamy olej i smażymy zamarynowanego kurczaka ze wszystkich stron na wolnym ogniu, aby nie był surowy.
Krok 4 - Kurczak w miodzie foto
5
Do upieczonego kurczaka dodajemy usmażoną cebulkę
Krok 5 - Kurczak w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.08.2013 10:49
zapowiada się smaczny obiad :)
olkaaa 15.05.2013 07:25
bardzo lubię
alaaa 05.05.2013 21:54
smaczne i kruche mięsko
Rafał10 22.01.2013 09:38
bardzo lubię drób z nutką słodyczy :)
Wafelek2601 15.01.2013 09:36
Rewelacja
Łukasz15 11.01.2013 12:03
Super mięsko
treonina 10.01.2013 15:26
tak, to jest to co lubię!
anemon 08.01.2013 17:31
Lubię marynaty z dodatkiem miodu, a Twój kurczak wygląda apetycznie.
Magda24 08.01.2013 17:04
dobre
Monika58 08.01.2013 16:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak