Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana bułka II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ser żółty 8 plasterków
pomidor 8 plasterków
cebula biała 3 sztuki
tłuszcz do smażenia do smaku
pierś z kurczka 2 sztuki
sos barbecue do smaku
boczek wędzony 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana bułka II

Pierś z kurczaka rozcinamy na pół, dzięki temu osiągniemy 4 kawałki. Mięsko układamy na grillu i grillujemy co jakiś czas polewając piwem lub winem. Cebulkę smażymy na złoty kolor, doprawiając przyprawą uniwersalną. Boczek układamy na grillu i grillujemy, aż będzie chrupiący. Bułki kroimy na pół. Na spodnią część nakładamy sos bbq później pierś, następnie dwa kawałki sera żółtego, chrupiący boczek dwa plasterki, pomidorki dwa plasterki, cebulkę i ponownie sos bbq.Przykrywamy bułką, lekko ściskamy i grillujemy. Można również zawinąć w folię aluminiową i grillować. Smacznego !!


( przepis na sos barbecue dostępny w mojej księdze )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.05.2013 11:04
bardzo smakowite
ronald88 21.07.2012 12:10
supcio
RenataZ-et 05.07.2012 00:08
coś przepysznego!
IKrakowianka 01.05.2012 20:41
super
Agnik 24.03.2011 14:44
zjadło by się
Adamorek 28.02.2011 23:42
ekstra
Marzena40 24.02.2011 08:47
pycha
IlonaAlbertos 21.07.2010 00:31
Oj, narobiłaś mi smaczku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak