Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z gąsek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gąski 500 g
cebula biała 1 sztuka
śmietana 18 proc 4-5 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
woda 2,5 l
natka pietruszki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z gąsek

Gąski (najlepiej szare) mogą być świeże lub mrożone.Gąski oczyścić lub rozmrozić zalać wodą i gotować.Dodać przyprawy liść laurowy,pietruszkę oraz sól i pokrojoną cebulę.Gdy gąski będą miękkie wymieszać śmietanę i mąkę z odrobiną wywaru.Wszystko zagotować i gotować jeszcze 3 minutki.Podawać z białym pieczywem.Do barszczyku można również dodać ok 1/3 szklanki makaronu gwiazdki do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.12.2013 11:26
świetna zupka :)
Dorota59 03.11.2013 15:46
dla mnie rewelacja
artur7 24.10.2013 18:07
pysznie ale nie mam gasek zjadlbym
migotka28 14.01.2013 11:40
polecam :0) ja uwielbiam ten specyficzny smak
Bernadeta1 13.01.2013 22:22
muszę koniecznie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak