Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo-cynamonowa czekolada

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada z cząstkami pomarańc 80 g
mleko 300 ml
cynamon 1 szczypta
śmietanka kremowa 150 g
cynamon
gorzka czekolada
starta skórka z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo-cynamonowa czekolada

Czekoladę i mleko podgrzewamy w garnuszku często mieszając.

Gdy czekolada się rozpuści, dodajemy szczyptę cynamonu, doprowadzamy do zagotowania i przelewamy do kubków.

Śmietankę ubijamy na sztywno i ozdabiamy nią napój.

Z wierzchu posypujemy startą czekoladą, cynamonem oraz startą skórką z pomarańczy.

Od razu podajemy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 08.01.2013 15:24
mmm wygląda ślicznie, ten sweterek i szaliczek są po prostu urocze :) Aż się przyjemniej je taki wyśmienity deserek tak ładnie podany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak