Sposób przygotowania

Oczyszczone piersi z kurczaka przekrajamy na 2 części i lekko je rozbijamy.

Nacieramy je kolorowym pieprzem i sokiem z cytryny.

Każdy kawałek kurczaka owijamy plastrem szynki.

Grillujemy je z obu stron na patelni grillowej natłuszczonej odrobiną oliwy.

Avocado obieramy i kroimy w kosteczkę.

Mieszamy z kukurydzą i posiekanym szczypiorkiem.

Listki mięty bardzo drobno siekamy i mieszamy z sokiem z cytryny.

Mieszanką zalewamy warzywa.

Danie możemy również podać z glazurowanymi marchewkami które przyrządzamy w następujący sposób:

na mniejszej patelni rozpuszczamy miód.

Dodajemy odsączone marcheweczki.

Dosyć obficie przyprawiamy pieprzem.

Chwilkę podsmażamy.

Po zdjęciu z patelni skrapiamy sokiem z cytryny.

Salsę układamy na usmażonym mięsie.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo wykwintne danie :) ślicznie podane, ładne kolorki... i ta salsa miętowa jest bardzo inspirująca :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    wygląda fantastycznie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !